TILSHUNOSLIKDAGI QIYOSIY–CHOGʼISHTIRMA TADQIQOTLARNING AHAMIYATI VA MAQOLLARNING STRUKTUR–SEMANTIK MODELLARINI TARJIMA QILISHDAGI QIYINCHILIKLAR - Мadalov Navruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola ingliz va rus tillarida axloqiy munosabatlarni ifodalovchi maqollarning semantik–strukturaviy tuzilishini oʻz ichiga olgan lingvistik modellarni yaratishning koʻplab yondashuvlarini tavsiflashga bagʻishlangan. Ushbu modellarni tahlil qilish jarayonida mikromatn ichidagi oʻzgarmas maʼnolarni muayyan soʻzlar yoki semantik birliklar yordamida verbalizatsiya qilish usullariga eʼtibor qaratildi.