CHET TILI OʻQITISHNI TAKOMILLASHTIRISHDA INTERNET RESURSLARINING OʻRNI: METODIK TAHLIL VA AMALIY TAVSIYALAR - Shonazarova , Gulnoza; Madiyeva, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada uslubiy tahlil va amaliy tavsiyalarga eʼtibor qaratilib, chet tillarini oʻqitishni yaxshilashda internet resurslarining hal qiluvchi roli oʻrganiladi. Raqamli vositalarning taʼlimga tobora integratsiyalashuvi bilan tadqiqot turli xil onlayn platformalar, ilovalar va multimedia kontentlaridan til oʻrganish natijalarini yaxshilash uchun qanday foydalanish mumkinligini oʻrganadi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar va empirik tadqiqotlarni koʻrib chiqish orqali til oʻrgatishda internet resurslarini, jumladan interfaol mashqlar, multimedia materiallari va hamkorlikdagi onlayn muhitlarni qoʻshishning asosiy strategiyalari aniqlangan. Tahlil ushbu resurslarning oʻquvchilarning faolligini oshirish, tilning haqiqiy amaliyotini taʼminlash va tabaqalashtirilgan oʻqitishni osonlashtirishdagi afzalliklarini taʼkidlaydi. Oʻqituvchilarga ushbu raqamli vositalarni oʻqitish amaliyotiga samarali integratsiya qilish, yuzaga kelishi mumkin boʻlgan muammolarni hal qilish va internet resurslaridan foydalanishni optimallashtirish boʻyicha yechimlarni taklif qilish uchun amaliy tavsiyalar taklif etiladi. Natijalar raqamli texnologiyalarning til taʼlimidagi transformatsion salohiyatini taʼkidlaydi va innovatsion onlayn resurslar orqali oʻqitish usullarini yaxshilashga intilayotgan oʻqituvchilar uchun asos yaratadi.