KONTRABANDA UCHUN JAVOBGARLIK TOʻGʻRISIDAGI QONUNCHILIK EVOLYUTSIYASI: TARIXIY-HUQUQIY TAHLIL - Utebaev, Salamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada kontrabanda jinoyatining kelib chiqish tarixi xar taraflama tahlil qilingan va oʻrganilgan. Unda RSFSR va SSSR jinoyat qonunchiligi asosida mustaqil Oʻzbekiston Respublikasi jinoyat qonunchiligida kontrabanda jinoyatining kiritilish tarixi tizimli tarzda yoritilib berilgan. Shu bilan birga, kontrabanda jinoyatchilikka oid bir qator olimlarning fikrlari oʻrganilgan hamda ushbu jinoyatchilikka qarshi kurashishga oid normalarni takomillashtirish boʻyicha takliflar ilgari surilgan.