ZAMONAVIY TASHKILOTLARDA KIBERXAVFSIZLIK STRATEGIYALARINING SHAKLLANISHI VA SAMARADORLIGI: MAʼLUMOTLARNI HIMOYA QILISH CHORALARINING RIVOJLANISHI VA NATIJADORLIGI TAHLILI - Mirzaraximov, Baxtiyor; Shokirov, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda kiber tahdidlar yanada murakkablashib borayotganligi sababli, zamonaviy tashkilotlarda kiberxavfsizlik strategiyalarining rivojlanishi va samaradorligini oʻrganish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu tadqiqot anʼanaviy usullardan zamonaviy, texnologiyaga asoslangan yondashuvlarga oʻtish jarayonini tahlil qiladi. Raqamli texnologiyalarning rivojlanishi kiberxavfsizlik choralarini mustahkamlashni talab etmoqda. Tadqiqotda kiberxavfsizlik strategiyalarining tarixiy taraqqiyoti, zamonaviy tendensiyalar va kelajakdagi yoʻnalishlari oʻrganiladi. Shuningdek, sunʼiy intellekt (AI) va mashinaviy oʻrganish (ML) texnologiyalarining roli, xalqaro siyosatlarning taʼsiri hamda inson omilining ahamiyati tahlil qilinadi.