YANGI OʻZBEKISTONDA TURIZM SOHASIDAGI QONUNCHILIKNI TAKOMILLASHTIRISH MASALASIGA NAZAR - Ubaydullayev , Abror (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada islom moliya huquqi va anʼanaviy huquqiy tizimlar oʻrtasidagi soʻnggi asrlarda yuzaga kelgan bogʼliqlik hamda oʻzaro farqlanishlar batafsil hamda tadrijiy tahlil qilingan. Shuningdek, Yevropa kontinental hamda umumiy huquq oilasi negizidagi tizimlarning musulmon mamlakatlariga, ularning huquqiy oʻziga xosligiga, moliyaviy-huquqiy tizimlariga taʼsiri tahlil qilingan. Jumladan, anglo-sakson hamda roman-german huquqiy oilalarining moliya qonunchiligi, soliq, budjet masalalariga yondashuvining islom huquqi moliya institutidagi umumiy qoida hamda tamoyillar bilan qiyosiy-huquqiy tahlili amalga oshiriladi.