MAʼMURIY SUD ISHLARINI YURITISHDA QONUNIY KUCHGA KIRGAN SUD HUJJATLARINI YANGI OCHILGAN HOLATLAR BOʻYICHA QAYTA KOʻRISH YUZASIDAN ISH YURITISH MAZMUNI - Zoilboyev, Javlon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada muallif Maʼmuriy sud ishlarini yuritishda qonuniy kuchga kirgan sud hujjatlarini yangi ochilgan holatlar boʻyicha qayta koʻrish yuzasidan ish yuritish mazmunini qonunchilik normalari asosida tahlil qilgan. Mavzuga oid boʻlgan nazariy hamda normativ-huquqiy hujjatlarda ifodalangan asosiy mezonlar, tushunchalar hamda olimlarning mavzuga oid boʻlgan qarashlari tahlil qilinadi. Tahlil qonuniy kuchga kirgan sud hujjatlarini yangi ochilgan holatlar boʻyicha qayta koʻrish yuzasidan ish yuritish tushunchasi, asoslari, mezonlarning Maʼmuriy sud ishlarini yuritish toʻgʻrisidagi kodeks normalari hamda boshqa protsessual huquq normalari bilan qiyosiy tahlili amalga oshirilgan. Tahlil statistik maʼlumotlar hamda amaliyotdan keyslar bilan boyitiladi. Shuningdek, tahlil davomida qonunchilikda mavjud muammolarga tahlillar natijasida huquqiy yechimlar hamda qonunchilikka takliflar beriladi.