SPORT JAMOAT BIRLASHMALARINING HUQUQIY TAHLILI - Hakimov, Sunnat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jamoat birlashmalari tushunchasi “nodavlat notijorat tashkilotlar”, “jamoat tashkiloti” tushunchalari bilan qiyoslagan holda ochib berildi. Asosiy eʼtibor uning muhim elementlarini ushbu sohani tadqiq etgan olimlar fikrlaridan kelib chiqib yanada kengroq ochib berishga qaratildi. Jamoat birlashmalari faoliyati Konstitutsiya hamda maxsus qonunlar asosida tahlil etib oʻtildi. Jamoat birlashmalari faoliyatini “uchinchi sektor” sifatidagi koʻrinishi tahlil etib oʻtildi.