UY-JOY DAXLSIZLIGI HUQUQINI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - Fayzieva, Gulruh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Uy daxlsizligi huquqi huquqiy davlatning muhim elementi bo‘lib, ko‘pgina mamlakatlarning konstitutsiyalarida kafolatlangan. Zamonaviy sharoitda ushbu prinsipni samarali himoya qilish uchun nafaqat an’anaviy huquqiy normalar, balki kuzatuv va ma’lumot yig‘ish tizimlarida qo‘llanilayotgan raqamli texnologiyalarni ham hisobga olish lozim. Ushbu maqolada mazkur huquqning huquqiy asoslari, uni ta’minlash bo‘yicha xalqaro standartlar hamda noqonuniy bostirib kirishdan himoya qilish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Xususan, sud amaliyoti va ushbu sohada qonunchilikni takomillashtirish istiqbollari tahlil qilinadi.