FARGʻONA VODIYSI SHAHARLARIDA TIBBIYOT TIZIMIDAGI OʻZGARISHLAR (1917-1990-YILLAR) - Mansurov, Ulugʻbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Fargʻona vodiysi shaharlarida iqtisodiy tanglik oqibatida aholi oʻrtasida turli yuqumli kasalliklarni avj olishi, uni oldini olish boʻyicha koʻrilgan chora-tadbirlar, aholi oʻrtasida sogʻlom turmush tarzi, sanitariya-gigiyena qoidalari, tibbiy madaniyatni targʻib etish, shuningdek, shaharlarda keng tarqalgan kasalliklarni oʻz vaqtida davolash ishlari kabi masalalar tahlil etilgan.