JIZZAX VILOYATI SOGʻLIQNI SAQLASH TIZIMI FAOLIYATI TARIXI (XIX ASR IKKINCHI YARMI - XX ASR BOSHLARI) - Bobobekova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada XIX asrning ikkinchi yarmi-XX asr boshlarida Jizzax viloyati sogʻliqni saqlash tizimida amalga oshirilgan ishlar, oʻzgarishlar, yangi ochilgan tibbiy muassasalar va ularda tibbiy xizmat koʻrsatish darajasi qay holatda boʻlganligi, yillar kesimi asosida tahliliy yoritilgan. Shuningdek, mazkur yillarda mahalliy aholiga xavf solib turgan kasalliklar, epidemiyalar, ularning kelib chiqish sabablariga toʻxtalib, ularni bartaraf etish masalasi Jizzax viloyatida qanday tashkillashtirilganligi koʻrib chiqilgan.