ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ШАҲАР ВА ТУМАНЛАРНИНГ ЎЗИГА ХОС ИМКОНИЯТЛАРИНИ ҲИСОБГА ОЛИБ, ИХТИСОСЛАШТИРГАН ҲОЛДА РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ УСТУВОР ЙЎНАЛИШЛАРИ – МЎЙНОҚ ТУМАНИ МИСОЛИДА - Қурбанов, Элмурод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Мақолада пандемия шароитида иқтисодиёт ривожига қўшимча туртки берадиган янги имкониятлар ва захираларни аниқлаш, ҳудудларнинг ўзига хос “ўсиш нуқталари”ни ишлаб чиқиш ва шу асосда ихтисослашувига мос равишда ривожлантириш бўйича инвестиция лойиҳаларини шакллантириш масалалари таҳлил қилинган. Бунда Қорақалпоғистон Республикасида шаҳар ва туманларнинг ўзига хос имкониятларини ҳисобга олиб, ихтисослаштирган ҳолда ривожлантиришнинг устувор йўналишлари – Мўйноқ тумани мисолида тадқиқ этилган