TEMURIY MALIKALARNING ILM-FAN VA IJTIMOIY TARAQQIYOTGA QOʻSHGAN HISSALARI - Otaxanov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Temuriy malikalarining ilm-fan va ijtimoiy taraqqiyotga qoʻshgan hissasi tahlil qilinadi. Temuriylar sulolasi davrida ayollarning siyosiy, madaniy va ilmiy hayotdagi oʻrni yuqori boʻlgan. Ular ilm-fan, adabiyot, meʼmorchilik va xayriya ishlarida faol ishtirok etib, jamiyat rivojiga katta hissa qoʻshganlar. Maqolada muayyan malikalar misolida ularning taʼlim va fan sohasidagi xizmatlari, ijtimoiy hayotdagi ishtiroki va merosi tahlil qilinadi.