KREDIT TASHKILOTLARINI SOLIQQA TORTISH AMALIYOTINING TAHLILI - Komolov, Odiljon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada kredit tashkilotlarini soliqqa tortish amaliyoti chuqur tahlil qilingan. Jumladan kredit tashkilotlaridan bank va nobank tashkilotlari oʻrganilgan. Tadqiqot kredit tashkilotlari soliq tizimining oʻziga xos xususiyatlari, mavjud muammolar va xalqaro tajribalarni oʻrganish orqali amalga oshirilgan. Maqolada adabiyotlar tahlili asosida Oʻzbekistondagi va xorijdagi kredit tashkilotlarini soliqqa tortish amaliyoti qiyosiy tahlil qilinib, samaradorlikni oshirish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan. Natijalar koʻrsatishicha, soliq tizimidagi islohotlar kredit tashkilotlari faoliyatiga bevosita taʼsir koʻrsatadi va moliyaviy barqarorlikni taʼminlashda muhim omil hisoblanadi.