QADIMGI SHARQ MANBALARIDA INSON BUZGʻUNCHILIGI HAQIDAGI QARASHLAR - Tashanov, Abduxoliq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Qadimgi Sharq manbalari va mutafakkirlar asarlarida buzg‘unchi g‘oyalar, ularga qarshi kurash va ularning oldini olish, qarshi kurash muammosi Avesto, Maxabxarta, Ramayana, xitoy manbalari misolida o‘rganilgan. Shuningdek, buzg‘unchi g‘oyachlarning inson va jamiyatning ma’naviy olami, axloqiy qadriyatlariga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri misollar bilan tahlil qilingan.