AHMAD YASSAVIYNING TA’LIMOTIDA AXLOQIY BARKAMOLLIK MASALASI - Jumaeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Аhmad Yassaviy tasavvufni inson maʼnaviyatini yuksaltiruvchi muhim omil sifatida biladi. Bundan maqsad insoniyatni toʼgʼri yoʼlga daʼvat etishdir. Toʼgʼri yoʼl haqiqatni anglashga olib kelmoq kerak. Haqiqatni anglash oʼzlikni anglashdir. Ushbu maqolada Yassaviy ijodidagi insonning maʼnaviy-ruhiy kamolotga eltuvchi taʼlimoti, gʼoyalariga murojaat qilinib,ular tahlil qilinadi.