HAKIM TERMIZIYNING FALSAFIY TAʼLIMOTI - Xaitov, Lazizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Termiz diyoridan yetishib chiqqan alloma Hakim at-Termiziy taʼlimotidagi falsafiy gʻoyalar tahlili, mutasavvif maʼnaviy merosining asosini tashkil qilgan gnoseologik qarashlar tizimi yaʼni ilm- bilim, oʻqish va oʻrganish asosida hosil boʻlishi sharhlangan. Mutasavvif asarlarining falsafiy tahlili asosida ilmning paydo boʻlishi, ilmning nur ekanligi tadqiq etilgan.