YANGI O‘ZBEKISTONNING TARAQQIYOT STRATEGIYALARINING UZVIYLIGI VA FALSAFIY TAHLILI - Murotov, Elyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekiston tushunchasi, uni yaratish va rivojlantirishda Harakatlar strategiyasi, Yangi Oʻzbekiston konsepsiyasi va 2030 strategiyalarining ahamiyati hamda ularning oʻzaro bir-biri bilan bogʻliq jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, Oʻzbekistonning yangi davrdagi taraqqiyot yoʻnalishlari, ularni amalga oshirishga turli falsafiy yondashuvlar bilan tahliliy yondashilgan