HOJI MUIN ZAMONDOSHI SHOKIR MUXTORINING HAYOTI VA FAOLIYATI HAQIDAGI QARASHLARI - Ashurova, Xurshida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Hoji Muin zamondoshi Shokir Muxtoriyning hayoti va ijodi ilmiy nuqtai nazardan batafsil tahlil qilinadi. Muallif, Shokir Muxtoriyning ilmiy faoliyatini oʻrganish orqali uning turli sohalardagi, xususan taʼlim va matbuotdagi xizmatlarini taqdim etadi. Maqolada, Shokir Muxtoriyning taʼlim tizimidagi oʻrni va u tomonidan ilgari surilgan islohotlar hamda taʼlim-tarbiya muammolariga boʻlgan qarashlari chuqur oʻrganiladi. Muallif, Shokir Muxtoriyning oʻz zamonining ijtimoiy va ilmiy muammolariga nisbatan taklif qilgan yechimlarini tahlil qilib, uning ilmiy merosining oʻrni va ahamiyatini yoritadi. Shuningdek, maqolada Shokir Muxtoriyning matbuotdagi faoliyati va uning yozgan maqolalari, adabiy merosi, shuningdek, milliy va maʼrifatparvarlik sohasidagi hissasi haqida ham toʻliq maʼlumot beriladi. Bu maqola Shokir Muxtoriyning nafaqat ilmiy, balki jamiyatni maʼrifat va taraqqiyot yoʻliga olib borishda qanday rol oʻynaganini yoritishga qaratilgan.