IBN SINO FALSAFIY MEROSIDA AXLOQI MASALASI - Karimov, Anvarjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Ibn Sino falsafiy merosida axloqiy qarashlarining oʻziga xos xususiyatlariga taʼrif berilgan. Mutafakkirning axloqiy qarashlarining oʻziga xos xususiyatlari, falsafiy tahlili amalga oshirilgan. Ibn Sino falsafiy taʼlimotida “Axloq haqidagi risola”, “Ahd risolasi”, “Ruhni tozalash haqidagi risola”, “Donishnoma”, ”Xayy ibn Yaqzon”, “Solomon va Ibsol” “Qush risolasi” kabi asarlarida maʼnaviyat, maʼrifat, odob-axloq muammolari ilmiy asosda yoritib berilgan.