JALOLIDDIN RUMIY GNOSEOLOGIYASINING ZAMONAVIY TAHLILI - Samadov , Jonmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Jaloliddin Rumiy tasavvuf ahli, shoir va mutafakkir sifatida nafaqat maʼnaviy-falsafiy qarashlari, balki gnoseologik yondashuvlari bilan ham mashhurdir. Uning gnoseologik qarashlari asosan ilohiy maʼrifat, intuitiv bilim va qalb orqali haqiqatni anglash tamoyillariga asoslangan. Ushbu maqolada Jaloliddin Rumiyning bilish nazariyasi, uning bugungi kundagi oʻrganilish holati haqida fikr-mulohazalar keltirilgan.