KASB YUZASIDAN OʻZ VAZIFALARINI LOZIM DARAJADA BAJARMASLIK VA XAVF OSTIDA QOLDIRISH JINOYATLARINING SUBYEKTI VA ULARNING FARQLI JIHATLARI - Kuldoshev, Ulug‘bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada kasb yuzasidan oʻz vazifalarini bajarmaslik va xavf ostida qoldirish bilan bogʻliq jinoyatlarni kvalifikatsiya qilish masalalari, mazkur jinoyatlarning subyektlari doirasi, umumiy subyekt va maxsus subyektlarning oʻziga xos jihatlari, har ikkala jinoyat subyekti oʻrtasidagi mavjud farqlar, ularni aniqlash va toʻgʻri malakalash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur jinoyatlarning subyekti boʻyicha xulosa va takliflar bayon qilingan.