“YASHIL” IQTISODIYOTGA O‘TISHNING XORIJIY TAJRIBALARI - Muminova , Elnoraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada “yashil” iqtisodiyotga o‘tish, yashil iqtisodiy o‘sishga erishishning xorijiy tajribalari yoritilgan. Xorijiy mamalakatlarda “yashil” iqtisodiyotni rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlaridan muqobil energiya manbalarini rivojlantirish, elektr enegiyasi ishlab chiqarish evolyusiyasi, Braziliyada gidroenergetika ishlab chiqarish, 2030 yilga qadar asosiy ekologik toza energiya texnologiyalarining bozor hajmi tahlil qilingan. Shuningdek, OECD mamlakatlari uchun oylik elektr energiyasi ishlab chiqarish va savdo ma’lumotlari va boshqa bir qancha mamlakatlar uchun elektr energiyasi ishlab chiqarish ma’lumotlari keltirilgan.