VALYUTA QIMMATLIKLARINI QONUNGA XILOF RAVISHDA OLISH YOKI OʻTKAZISH JINOYATINING PREDMETI TAHLILI - Haydarov, Jaloliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Valyuta qimmatliklarini qonunga xilof ravishda olish yoki oʻtkazish jinоyаtining predmeti tahlil qilinib, jinoyatning tarkibini tahlil qilish jarayonida jami toʻrtta tarkibiy elementlar qatorida, ayniqsa jinoyat tarkibining obyektiv belgilari qatorida jinoyatning predmetini ham belgilab taʼrif berib oʻtish maqsadga muvofiqdir. Shuningdek, jinoyat tarkibi yuzasidan valyuta qimmatliklarini noqonuniy olish yoki oʻtkazish jinoyatining jinoyat predmeti yuzasidan bildirilgan nazariy qarashlar ham muhokama qilinadi.