TALABALAR KASBIY-AXLOQIY TAYYORGARLIGIGA QADRIYATLARGA ASOSLANGAN YONDASHUV - Avliyaqulov, Tolib (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada talabalarining kasbiy-axloqiy tayyorgarligiga qadriyatlarga asoslangan yondashuv masalalari qalamga olingan. Shuningdek, talabalarni tarbiyalashda qadriyatlarga asoslangan yondashuv asosida boʻlajak mutaxassislar shaxsini maqsadli shakllantirishning mazmuni, xususiyatlari va imkoniyatlari koʻrib chiqilgan. Oʻtkazilgan tadqiqotlar shuni koʻrsatdiki, talabalarini kasbiy-pedagogik tayyorlashga qadriyatlarga asoslangan yondashuvni amalga oshirish, bir tomondan, pedagogik mehnatning ijtimoiy jihatdan belgilangan qadriyatlariga muvofiqligi bilan, boshqa tomondan, taʼlim jarayonida oʻz-oʻzini bilish, oʻz-oʻzini namoyon qilish uchun vaziyatlarni yaratish, ularni shaxsiy qabul qilish muhitini yaratish, shu jumladan kasbiy tayyorgarlikni tashkil etish bilan bir qator pedagogik shartlarni amalga oshirish mumkin.