OʻQUVCHILARNING MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Kalekeeva , Sarbinaz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada XXI asrda taʼlim sohasida mantiqiy fikrlashni rivojlantirish metodlari va ularning oʻquv jarayonida qoʻllanilishi haqida soʻz yuritiladi. Bloomning taksonomiyasi, kreativ va tanqidiy fikrlash hamda Howard Gardnerning koʻp intellekt nazariyasi asosida oʻquvchilarning bilish va fikrlash qobiliyatlarini oshirishga yoʻnaltirilgan yondashuvlar tahlil qilinadi.