OʻZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMINI RIVOJLANTIRISHDA ZIYORATGOHLARNING ROLI - Vaxidov, Suxrobjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda ziyorat turizmi rivojlanishida ziyoratgohlarning oʻrni va mamlakatimizdagi yaratilgan imkoniyatlar toʻliq koʻrsatib berilgan. Shuningdek, ziyoratgohlarni oʻrganish bilan bir qatorda turli mualliflar tomonidan diniy turizm, ziyorat turizmi, islom turizmi kabi tushunchalarga berilgan taʼriflar tahlil etilgan. Oʻzbekistonda ziyorat turizmini rivojlantirishdagi yutuqlar ziyoratgohlarni oʻrganishda tahlil etilgan hamda hal etilishi kerak boʻlgan vazifalar yoritilgan.