FARGʻONA VODIYSINING OʻRTA ASRLAR DAVRI KULOLCHILIK HUNARMANDCHILIGI TARIXIDAN - Esonov, Ziyodbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oʻrta asrlar davrida Fargʻona vodiysida kulolchilik hunarmandchiligi taraqqiyoti tarixi tahlil etilgan. Asosiy eʼtibor bu davrda mintaqa kulolchiligi rivojining omillari, asosiy markazlarning oʻziga xos taraqqiyoti sabablari, mavzuga oid maʼlumotlar tadqiqi masalalariga eʼtibor qaratilgan.