XX ASRNING BOSHLARIDA BUXORO VA TURKISTON IJTIMOIY-IQTISODIY HAYOTIDA AFGʻONISTON OMILI - Raxmatov, Ramshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Buxoro amirligi tarkibida boʻlgan afgʻon aholisining ijtimoiy ahvoli, amirlikdagi siyosiy munosabatlarda Afgʻonistonning taʼsiri birinchi jahon urushi davrigacha boʻlgan holati aks ettirilgan. Bu ziddiyatli davrda Afgʻoniston davlatidagi holat va rus-ingliz kelishuvi yoritib berilgan.