INGLIZ VA O’ZBEK TILLARI SOLIQ-BOJXONA TERMINLARINING TARJIMA QILISH XUSUSIYATLARI - Axmedov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi soliq va bojxona terminlarining tarjimadagi muammolari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, sohaga oid leksik birliklarni notoʻgʻri tarjima qilmaslik uchun adekvat tarjima qilish usullari xususida soʻz yuritiladi. Soliq va bojxona sohasiga oid badiiy va memuar asarlarda uchrovchi arxaik leksik birliklar ham ushbu maqolada atroflicha tahlilga tortilgan.