NOLIGVISTIK OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARINING FRAZEOLOGIK KOMPETENTLIGINI BAHOLASH VA UNING DIAGNOSTIKASI - Chernova, Natalya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada rus tilini o’rganayotgan nolingvistik universitetlar talabalarida frazeologik kompetensiyani baholash va diagnostika qilishning nazariy va amaliy jihatlari ko’rib chiqiladi. Baholash mezonlari taklif etiladi, diagnostika usullari tavsiflanadi, tipik xatolar tahlil qilinadi va ta’lim jarayonini takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar beriladi. Maqola chet tili sifatida rus tili o’qituvchilari, shuningdek lingvodidaktika sohasidagi mutaxassislar uchun foydali bo’lishi mumkin.