MAHALLIY DEPUTAT VAKOLATLARINI OBYEKTIV ASOSLARGA KOʻRA MUDDATIDAN ILGARI TUGATISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Avezov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mahalliy deputatning vakolatlarini obyektiv asoslarga koʻra muddatidan oldin tugatish mahalliy davlat hokimiyatining muhim yoʻnalishi boʻlib hisoblanadi. Ushbu maqolada deputatlik vakolatini muddatidan oldin tugatish uchun asos boʻlishi mumkin boʻlgan asosiy sabablar, masalan, qonun buzilishi, saylovchilar ishonchining yoʻqolishi yoki uning oʻz vazifalarini bajarishiga toʻsqinlik qiladigan holatlar koʻrib chiqiladi.