TARIXIY ASARLAR VA ULARNI OʻRGANISH: MILLIY ZIYOLILAR TOMONIDAN OLIB BORILGAN TADQIQOTLAR - Maxmudov, Mansurjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada ziyolilarning tarixiy va madaniy merosga boʻlgan munosabati oʻzining aksini topgan. Oʻtmish madaniyatiga nisbatan kamtarona munosabat kuchaygan. Shu bilan birga, maʼrifatparvar ziyolilar va fanning fidoiylarining saʼy-harakatlari natijasida mamlakatda tarixiy va madaniy merosni saqlash va oʻrganish ishlari davom ettirildi. Ayniqsa, milliy ziyolilarimiz tomonidan tarixiy va madaniy merosimizni, ayniqsa tarix fanini oʻrganishga katta eʼtibor berilgan.