OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI MILLIY ARXIVLAR FAOLIYATINI TASHKIL ETISH BORASIDAGI ISHLAR VA ISLOHOTLAR - Mirzaliyev, Ulug’bek; Klichev, Ulug’bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Milliy arxivchilik tizimi borasida bugungi kunda olib borilayotgan islohotlar, milliy tarixni chuqur oʻrganishni istaydigan tadqiqotchilar Milliy arxivdan izlab topishi mumkin boʻlgan hujjatlar borasida qisqacha maʼlumotnoma va Milliy arxiv fondlarida saqlanayotgan oʻta qimmatli hujjatlarning holati va saqlanishiga bugungi kundagi eʼtibor hamda tarixi juda boy hisoblangan Oʻzbekiston xalqi uchun muhim manbalarning mavjudligi, arxiv boshqaruviga munosabat qanday boʻlishi kerakligi xususidagi olimlar tomonidan keltirilgan va manbalarda berilgan fikrlar va shu kabilar oʻz aksini topadi.