XOTIN-QIZLARNING 1950-1980-YILLARDA SAMARQAND VILOYATI ILM-FAN SOHASINI RIVOJLANTIRISHDAGI OʻRNI - Mardiyeva , Guzal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ikkinchi jahon urushidan soʻng Samarqand viloyati hududidagi oliy taʼlim dargohlarini xotin-qiz kadrlar tayyorlashdagi oʻrni, ushbu taʼlim muassasalarida faoliyat yuritgan xotin-qizlarning ilmiy faoliyati va ilm-fanga qoʻshgan hissasi haqida soʻz yuritilgan.