TURISTIK VA REKREATSION KLASTERNING MUVAFFAQIYATLI FAOLIYAT YURITISH TAMOYILLARINI TIZIMLASHTIRISH - Xaitov, Oxunjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada klaster ishtirokchilari sonining koʻpayishi, sayyohlik va pul oqimining oshishi, aholi bandligini taʼminlashga xizmat qilmoqda. Hududlar iqtisodiyoti rivojlanishida turistik innovatsion klaster oʻrni koʻrsatib oʻtilgan. Bu jarayonda yangi texnologiyalardan foydalanishni osonlashtirish, risklarni taqsimlash, hududning raqobatbardoshligini oshirishga oʻzaro hissa qoʻshadigan yangi bilimlar, mahsulotlar va texnologiyalarni yaratish, tarqatish boʻyicha oʻz faoliyatini amalga oshiradigan turli xil mulkchilik shaklidagi tashkilotlar majmui ilmiy- nazariy jihatdan yoritilgan.