OʻZBEKISTONDA KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA INSON KAPITALINING TAʼSIRI - Ulug‘muradova , Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Inson kapitali — ishchilarning bilimlari, koʻnikmalari, tajribasi va kasbiy malakalarining yigʻindisi boʻlib, iqtisodiy rivojlanishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Kichik biznesda inson kapitalining roli ayniqsa muhim, chunki kichik tashkilotlar, oʻz faoliyatini samarali amalga oshirish uchun cheklangan resurslarga ega boʻlgan holda, yuqori malakali va motivatsiyalangan ishchi kuchini talab qiladi. Ushbu tadqiqotda inson kapitalining kichik biznesdagi muvaffaqiyatga taʼsiri, uning tashkilot ichidagi rolini oshirishning yoʻllari va strategiyalari tahlil qilinadi.