O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA SOLIQ MA’MURCHILIGIDA SOLIQ TO‘LOVCHILARGA XIZMAT KO‘RSATISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Yusupov , Farruxbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Respublikamizda tovar va moliya bozorlarida monopoliyani bosqichma-bosqich kamaytirish orqali iqtisodiyot raqobatbardoshligiga salbiy ta’sirini yanada kamaytirish, imtiyoz va preferensiyalar berish tizimi samaradorligini oshirish, shuningdek, tadbirkorlik sub’ektlariga nisbatan tartibga solish yukini pasaytirish hamda soliq to‘lovchilarning soliq ma’muriyatchiligini amalga oshirish hamda soliq majburiyatlarini bajarish bo‘yicha o‘zaro hamkorlik asosida xizmat ko‘rsatilishini tubdan takomillashtirishga alohida e’tibor qaratilmoqda.