INSONNING YASHASHDAN MAQSADI, MAZMUNI VA MAʼNAVIY BARKAMOLLIK (ALISHER NAVOIY ISHLARI ASOSIDA) - Агзамходжаева, Шахноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Alisher Navoiy hayoti va ijodidan namuna sifatida yoshlarda altruizm, insonparvarlik va tadbirkorlik koʻnikmalarini shakllantirishning ijtimoiy-axloqiy, maʼnaviy-tashkiliy usullari ishlab chiqilib, ustoz-shogird (murabbiy – shogird) munosabatlaridagi taʼlim bosqichlari, shaxsning har tomonlama intizomli va har tomonlama shakllantirilgan intizomi, falsafiy va ilmiy izlanishlar zarurligi asoslab berilgan bilish.