ISLOM TAʼLIMOTIDA SIYOSAT VA HOKIMIYAT FALSAFASI - Turobov, Yorqinjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola, Markaziy Osiyoda islom taʼlimotining siyosat va hokimiyat falsafasiga taʼsirini chuqur tahlil qiladi. VII-VIII asrlarda islomning Markaziy Osiyoda keng tarqalishi, mintaqaning siyosiy, ijtimoiy va madaniy tuzilmasini oʼzgartirib, islomiy boshqaruv tizimini shakllantirishga olib keldi. Islom shariat va fiqhining davlat boshqaruvida axloqiy va huquqiy asos sifatida xizmat qilishi, islomda hokimiyatning asosiy maqsadi jamiyatda barqarorlik va tartibni saqlash ekanligi, maqolada alohida taʼkidlanadi.