OʻZBEK ONOMASTIKASIDA GIDRONIMLARNING LINGVOMADANIY SHAKLLANISHI - Nuniyazova , Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston hududidagi gidronimlarning lingvomadaniy shakllanishi, ularning etimologiyasi va tarixiy-madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Gidronimlarning shakllanishida turli etnik guruhlar, tarixiy jarayonlar va madaniy omillarning taʼsiri koʻrib chiqiladi. Shuningdek, gidronimlarning lingvistik xususiyatlari va ularning xalq madaniyatidagi oʻrni haqida fikr yuritiladi. Maqolada tarixiy manbalar va zamonaviy tadqiqotlar asosida gidronimlarning lingvokulturologik tahlili amalga oshirilgan.