PUBLITSISTIK MATNLARDA UCHROVCHI LINGVOKULTUROLOGIK BIRLIKLAR TARJIMASIGA LEKSIKOGRAFIK YONDASHUV - Yusupov, Asror (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada publitsistik matnlarda uchrovchi lingvokulturologik birliklarni tarjima qilish jarayonida leksikografik yondoshuvning ahamiyati borasidagi fikr-mulohazalar bildirilgan. Shuningdek, lingvokulturologik birliklarning mazmuni va milliy-madaniy xususiyatlarini saqlab qolish masalalari tahlil qilinadi. Maqola tarjima jarayonida leksikografik resurslardan samarali foydalanish usullarini qoʻllash borasida tarjimonlar uchun amaliy tavsiyalar beradi.