MIFOLOGIYANING SHAKLLANISHI VA UNGA TAʼSIR QILUVCHI OMILLAR - Sirojiddinova , Shahribonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mifologiya sivilizatsiyalar boʻylab eʼtiqodlar, amaliyotlar va dunyoqarashlarni shakllantirishda muhim omil boʻlib kelgan. Ushbu maqola uning kelib chiqishi, rivojlanishi va yaratilishiga taʼsir qiluvchi omillarni, jumladan, psixologik, ijtimoiy va madaniy jihatlarni oʻrganadi. Shuningdek, miflarning shakllanishi va uzatilishidagi ogʻzaki anʼanalar, diniy amallar va ramziy tilning roli ham koʻrib chiqiladi.