JINOYAT QONUNCHILIGIDA SUNʼIY INTELLEKT TUSHUNCHASI VA UNING IJTIMOIY XAVFLILIGI - Abbosov, Mirsulton (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada sunʼiy intellekt tushunchasi, shakllanish evolyutsiyasi va ijtimoiy xavfliligi masalalari tahlil qilinadi. Sunʼiy intellektning jinoyat qonunchiligidagi oʻrni haqida fikr yuritiladi. Sunʼiy intellektni jinoyat subyekti sifatida eʼtirof etish masalasi, sunʼiy intellekt haqida olimlarning qarashlari, fikr va mulohazalari tahlil qilinib guruhlashtiriladi. Jinoiy-huquqiy munosabatlarga sunʼiy intellektni kiritish masalalari haqida mulohazalar qilingan.