ЦИВИЛИЗАЦИЯ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ ГНОСЕОЛОГИК МОҲИЯТИ - Ҳакимов , Акмалжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада жамият тараққиёти хусусиятлари, цивилизация тушунчаси ва унинг гносеологик моҳияти , илмий ёндашувларнинг хилма-хиллиги хусусида фикр юритилган.