OʻRTA OSIYO FAQIHLARINING MUSANNIFAK ASARLARIGA TAʼSIRI XUSUSIDA - Najmiddinov, Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi Eron hududida tugʻilgan hanafiy faqihi Musannifak (875/1470) asarlari Oʻrta Osiyo fiqh anʼanalari bilan chambarchas bogʻliqdir. Uning qalamiga mansub toʻrtta fiqhiy asardan uchtasi vatanimiz faqihlari asarlariga sharh tarzida qalamga olingan. Olimning fiqhiy asarlarini tahlil qilish orqali XV asrda ikki hudud oʻrtasida ilmiy aloqalar rivoji haqida ishonchli maʼlumotlar olish mumkin.