YASHIL IQTISODIYOT VA ATROF MUHIT MUAMMOLARI - Alimova, Saboxat; Erkinova, Sevinch (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot konsepsiyasi va Ekoponika modeli ekologik muammolarga yechim sifatida oʻrganiladi. Yashil iqtisodiyot tamoyillari, ekologik muammolar va Ekoponikaning barqaror rivojlanishdagi oʻrni tahlil qilinadi. Tadqiqot hujjatlar tahlili va statistik maʼlumotlar asosida olib borilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, Ekoponika resurslardan samarali foydalanish, chiqindilarni kamaytirish va qayta tiklanadigan energiyadan foydalanish orqali iqtisodiy va ekologik barqarorlikni taʼminlaydi.