UMUMIY OʻRTA TAʼLIM MAKTABLARI OʻQUVCHILARIGA INKLYUZIV TAʼLIM SHAROITIDA CHET TILINI BOSHLANGʻICH DARAJADA OʻRGATISH - Ибодуллаева, Гавхар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola nogironligi boʻlgan va sogʻligʻi cheklangan yoshlarning inklyuziv taʼlim masalalariga bagʻishlangan. Maqsad — oʻqituvchilarni alohida taʼlimga muhtoj talabalar uchun taʼlim dasturini amalga oshirishga jalb qilishdan iboratdir. Maqolada zamonaviy maktabda inklyuziyani amalga oshirishning baʼzi muammolari tavsiflanadi, shuningdek, ingliz tilining leksik materiallari bilan ishlash, retseptiv va reproduktiv kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishning baʼzi usullari keltirilgan. Ingliz tili darslarida jismoniy imkoniyati cheklangan yoshlar bilan ishlash boʻyicha baʼzi tavsiyalar tasvirlangan.