TILSHUNOSLIKDA TERMINOLOGIYANING XUSUSIYATLARI - Berdimurotova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tilshunoslikda terminologiyaning ilmiy mohiyati, leksik-semantik va struktur xususiyatlari, ilmiy tildagi funksional roli va ixtisoslashgan sohalarda qoʻllanilish mezonlari haqida soʻz yuritiladi. Terminlar har bir ilmiy sohaga xos boʻlgan tushunchalarni ifodalovchi asosiy vosita boʻlib, tilshunoslikda ularning aniqligi, barqarorligi, monosemantikligi va tizimlilik xususiyatlari alohida ilmiy eʼtiborni talab qiladi. Maqolada shuningdek, terminologik birliklarning koʻp tillilik sharoitida shakllanishi, oʻzlashuv darajalari va ularning lingvistik tipologiyasi masalalari tahlil etiladi.