KIBERFIRIBGARLIK VA KIBERKORRUPSIYA – RAQAMLI DUNYODAGI MURAKKAB JINOYATLAR - Xakimov, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada kiberfiribgarlik, raqamli lar, raqamli texnologiyalarni huquqiy tartibga solish, raqamli texnologiyalardan foydalanib sodir etiladigan iqtisodiy jinoyatlar, kiberfiribgarlik turlari, frikshing, kiberfiribgarlikning vujudga kelishi, rivojlanish tarixi, kiberkorrupsiya, kriptovalyutalar, kriptovalyuta sohasidagi jinoiy harakatlarni huquqiy tartibga solish boʻyicha xalqaro tajriba, shuningdek mazkur jinoyatlarni ochish bilan bogʻliq muammolarni bartaraf etish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan. Maqolada kiberkorrupsiyaga toʻxtalishimizninng asosiy sababi, raqamli dunyodagi yangi korrupsion xatarlar va ularning turlari, xususan, kriptovalyuta orqali korrupsiyaga qarshi kurashish imkoniyatlarini, bu yoʻnalishdagi qonunchilikni qayta koʻrib chiqish va takomillashtirish, raqamli iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini taʼminlashda muhim ahamiyatga egaligini koʻrsatib bermoqchimiz.