KORRUPSIYAVIY JINOYATLARGA QARSHI KURASHISHNING IJTIMOIY ZARURATI - Ergashev, Qaxramon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada korrupsiyaviy jinoyatlarga qarshi kurashishning tarixiy shakllanish bosqichlari vaqt mezoniga koʻra, retrospektiv tahlil qilinib, davrlarga ajratib oʻrganilgan. Har bir davrning oʻziga xos jihatlari kompleks ravishda chuqur oʻrganilib, unda korrupsiyaga qarshi kurashishda amalga oshirilgan huquqiy va tashkiliy chora-tadbirlarning mazmuni, mazkur davrlarning oʻziga xos xususiyati va farqli jihatlarini ochib berishga harakat qilingan.